Петък, 18 Ноември

НДК, Зала 3

16-20 часа Изложение – дегустация на най-добрите български вина

 

Събота, 19 ноември

НДК, Зала 3

10-12 часа Професионални дегустации (затворено за публика)

12-19 часа Изложение – дегустация на най-добрите български вина

 

НДК, Зала 10, Майсторски клас

10:30 – 12:30 часа Училище по дегустация. лектор Вили Гълъбова

14:00 – 16:00 часа Българските местни сортове през погледа на един чужденец. лектор Робърт Смит

16:15 – 18:15 часа Реколта 2010 в България: Ретроспекция. модератори Светлана Славова и Николай Далаков

 

НДК, Зала 3.2, Лекции

11:00 – 13:00 часа Закрита дегустация на изба Братанови (вход с покани)

13:30 – 14:30 часа Възможностите за износ на български вина в Скандинавия,
лектори Тимо Йокинен и Теодор Тодоров (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

15:00 – 16:00 часа Закрита дегустация на изба Марян (вход с покани)

16:30 – 17:30 часа Представяне на Concours Mondial de Bruxelles 2017 и церемония по награждаване на българските изби, носителки на отличия от конкурса Spirits Selection в Мексико, (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

18:00 – 19:00 часа Закрита дегустация на изба Меди вали (вход с покани)

 

Неделя, 20 Ноември

НДК, Зала 3

10-18 часа – Изложение – дегустация на най-добрите български вина

 

НДК, Зала 10, Майсторски клас

11:00 – 13:00 часа Великите тероари на света: Шабли, Лоара. лектор Яна Петкова

13:15 – 15:15 часа Сакар: отлежалите бели. лектор Димитър Николов

15:30 – 17:30 часа DiVino Top 10 за 2015.  модератор Юлия Костадинова

 

НДК, Зала 3.2, Лекции

11:00 – 12:00 часа Последните тенденции в търговията и консумацията на вино в световен план. Един анализ на винения консултант и журналист Йохен Ерлер (Circle of Wine Writers) (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

12:30 – 13:30 часа Крафт бирите у нас, прилики и разлики в занаятчийското производство на бира и вино или какво е да си холандски пивовар в България. Лекция на Карел Рьоел (Бял Щърк), (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

14:00 – 15:00 часа Как да продаваме успешно в САЩ или американска виза за българското вино, лектори Ивелина Кюлева, и Марин Атанасов (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

15:30 – 16:30 часа Златният стандарт в световното винено образование – WSET в България, или за кого е предназначено то. Презентацията ще включва и демонстративна дегустация. Водещи Александър Скорчев, Димитър Николов и Едуард Куриян, представители на WSET в България,
(вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)