Лекции и презентации

Събота, 19 ноември

 

НДК, Зала 3.2, Лекции

11:00 – 13:00 часа Закрита дегустация на изба Братанови (вход с покани)

13:30 – 14:30 часа Възможностите за износ на български вина в Скандинавия,
лектори Тимо Йокинен и Теодор Тодоров (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

15:00 – 16:00 часа Закрита дегустация на изба Марян (вход с покани)

16:30 – 17:30 часа Представяне на Concours Mondial de Bruxelles 2017. Церемония по награждаване на българските изби, носителки на отличия от конкурса Spirits Selection в Мексико, (вход с покани)

18:00 – 19:00 часа Закрита дегустация на изба Меди валей (вход с покани)

 

Неделя, 20 Ноември

 

НДК, Зала 3.2, Лекции

11:00 – 12:00 часа Последните тенденции в търговията и консумацията на вино в световен план. Един анализ на винения консултант и журналист Йохен Ерлер (Circle of Wine Writers) (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

12:30 – 13:30 часа Крафт бирите у нас, прилики и разлики в занаятчийското производство на бира и вино или какво е да си холандски пивовар в България. Лекция на Карел Рьоел (Бял Щърк), (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

14:00 – 15:00 часа Как да продаваме успешно в САЩ или американска виза за българското вино. Презентацията ще даде отговор на основните въпроси, без чиито отговори, пътят към САЩ би изглеждал нереален:

– Готови ли са българските винопроизводители за най-конкурентния пазар?
– Какви са задължителните стъпки, които всеки производител и търговец на вино трябва да знае?
– Как да комуникираме със задоволения американски консуматор?
– Защо да бъдем различни или предимството на местните български сортове?
– Евтино или скъпо вино – образът на непознатата винена дестинация България.

Лектори Ивелина Кюлева, Милена Василева и Марин Атанасов от Бранд маркетинг организация за световни вина (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

15:30 – 16:30 часа Златният стандарт в световното винено образование – WSET в България, или за кого е предназначено то. Презентацията ще включва и демонстративна дегустация. Водещи Александър Скорчев, Димитър Николов и Едуард Куриян, преподаватели на WSET в България (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)